اگر کسی با معجزه زبان آشنا شود و بتواند از این معجزه استفاده کند، به یکی از بهترین سلاح های دنیا مجهز شده است. سلاحی که در زندگی اجتماعی او به شدت او را کمک خواهد کرد و در بسیاری از تنگناها و سختی ها او را نجات خواهد داد.زبان عضوی کوچک، که قادر است کارهای بزرگی را در این عالم انجام دهد. ما در طی روز استفاده های زیادی از زبانمان می کنیم، سخنرانی ها، گفتگوها، پاسخگویی به ارباب رجوع و …

همه‌ی این تعاملات بدون استفاده از زبان، بسیار سخت و دشوار است. شاید بدون زبان ما قادر نبودیم در هنگام کار، بسیاری از احساسات مثبت و منفی خود را ابراز کنیم و کار کردن برایمان بسیار مشکل و غیرقابل تحمل می شد، اما یادتان باشد “اگر کار کردن بدون مهارت گفتگو سخت باشد، زندگی کردن محال است.”

منظور از زندگی، لذت بردن از فضای گرم صمیمی خانواده یا دوستان است. گفتگوهایی که از زمان رسیدن ما به خانه شروع می شود ،گفتگوهایی که با صمیمی ترین دوستان یا کسانی که عاشقشان هستیم ، فرزندان و همسرمان آغاز میکنیم .

ولی جالب اینجاست که خیلی از دردسرها و مشکلات زناشویی و اجتماعی ما نیز از ناحیه ی همین زبان و ندانستن فنون گفتگو و سخنوری است.یکی از مهم ترین استفاده های زبان ، در گفتگوها و صحبت های خانوادگی است. زمانی که می نشینیم و با همسرمان شروع به صحبت می کنیم، با او درد و دل می کنیم،از اتفاقات خسته کننده‌ی یک روز کاری تا ناهار بدمزه‌ی شرکت می گوییم.

همه‌ی این صحبت‌ها می تواند عاملی باشد برای به آرامش رسیدن و رفع خستگی بعد از یک روز پرتنش کاری.

اما اگر به آمار بنگریم ، می بینیم، زن و شوهرها نه تنها از گفتگو‌ با یکدیگر به آرامش نمی رسند، بلکه به دلیل تنش های زیاد، از آن فراری اند. زیرا گفتگوهای خانوادگی اغلب پایان خوشی ندارد و به دعوا ختم می شود، در نتیجه زن و شوهری که قرار بود بعد از یک روز دوری، از کنار هم بودن لذت ببرند. به محض ورود به خانه، با سَلامی سرد، سوال تکراری شام چی داریم را می پرسند، تلفن همراه را برمی دارند و با دوستان مجازیشان گفتگو می کنند و خوش می گذرانند.

اما علت این همه شکست در گفتگوهای خانوادگی چیست؟ چرا شما نمی توانید با همسرتان ۲۰ دقیقه صحبت کنید، بدون این که از یکدیگر ناراحت شوید؟ چرا بیشتر گفتگوهای درون خانه، به دعوا ختم می شود و در نتیجه زن و شوهری که از دعواهای زیاد خسته شده اند، برای دوری و اجتناب از دعوا، کم صحبت می کنند؟

برای حل این مسئله با ما همراه باشید…

حجت الاسلام محمدحسین افشاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست